Thursday, 8 August 2013

aku raya


Assalamualaikum...




selamat hari raya aidilitri minal aidil walfai'zin kepada semua kawan2,sahabat handai,jiran tetangga...keluarga2...dan semua lah para pembaca yang dikasihi,intan payung...cukup kot,,,hahahaha...hhhrrmm,macam mana raya??best??...saya tahun ni beraya sederhana je...tak lebih tak kurang...biase2 aje....raye tahun ni saya dapati tak semeriah zaman saya berjalan dengan kawan2 dari rumah ke rumah nak kutip duit raya kan...tahun ni saya tak mengharap pun dapat duit raya,mak cik2 yang nak bagi tu bagilah,saya terima aje..kalau tak bagi pon tak ape...dah besar kan...(tapi jeles jugak bila tengok adik dapat banyak)...hehehe,biasa lah,warna warni aidilfitri kan...i am trying to adapt with the situation...tak ade lagi atok dan ramai lagi atok2 sedara dan nenek sedara yang dah berangkat kembali kepada pemilikNya..saya tak sedih sebab itulah lumrah manusia,yang patah tumbuh yang hilang akan berganti...hari raya,hari kemenangan,hari kita memuji kebesaran tuhan yang memberi kita kekuatan untuk menahan lapar dan dahaga serta lindung diri dari perbuatan maksiat sepanjang bulan Ramadhan al-mubarak...so,la tahzan...yang pergi tetap akan pergi....kita yang hidup have to move on...develop ourselves,baiki diri untuk jadi hambaNya yang sentiasa istiqamah lakukan ibadah padaNya...kerna itulah tujuan penghidupan ini,untuk beribadah kepadaNya...Allah berfirman"Tidak aku ciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadah kepadaKu"....so,buang adat mengenang orang yang dah meninggal waktu berhari raya ni...orang meninggal menangis ketika dengar takbir raya pon tak pasti kesahihannya...so,rayalah dengan gembira menyambut hari kemenangan kita ni yee....that's all...thanks for reading..





my beloved family



aku lah...:)


No comments:

Post a Comment